Niemand houdt van ongedierte. Kruipers die ervoor zorgen dat je tuin ongezond wordt en of dat al je harde werk in de moestuin voor niks is geweest. Tijd dus om dat goed aan te pakken, maar hoe doe je dat eigenlijk? In deze blog vertel ik je hier meer over. Lees je mee?
Ruimte voor de flora en fauna
Allereerst vallen niet alle dieren onder de noemer ‘ongedierte’. Veel dieren horen ook gewoon welkom te zijn in je tuin. Ze verstuiven de boel en zorgen juist voor de afweer tegen ongedierte, zo eten egels de slakken uit je moestuin graag voor je op. Daarnaast is het ook gezellig en is je tuin een stukje natuur waar zij in kunnen wonen. Op onkruid zit je ook niet te wachten maar voor planten geldt net zo’n idee dat bepaalde ‘onbedoelde’ planten wel heel welkom kunnen zijn.
Goed onderhouden
Als je iets in je tuin ziet dat je niet meteen herkent, hoef je het dus niet meteen alles uit de grond te trekken, doe er eerst wat onderzoek naar. Zolang je jouw tuin een beetje in het oog blijft houden en goed verzorgt, zal je zien dat je het ook veel eerder opmerkt als er ongewenste gasten in zijn gaan wonen. Dan kan je de boel ook al snel aanpakken en kun je de oorzaak misschien ook nog ontdekken zodat ongedierte na bestrijding niet meteen weer terugkomt.
Goed voor jou en je tuin
Wanneer je onverhoopt toch vervelende kruipers in je tuin hebt, kan je ze maar beter direct aanpakken. Vaak heb je daar niet eens de hulp van een professional bij nodig. Maar het is wel belangrijk dat je te werk gaat met materiaal dat niet schadelijk is voor jou of de gezondheid van je tuin. Agressieve milieuonvriendelijke middelen kunnen het klusje misschien wel snel klaren maar je hebt er daarna nog lang last van. Kijk daarom naar natuurvriendelijke en biologische opties. Als je last hebt van emelten, de larven van een bepaalde mug, kan je ervoor kiezen om op de website biogroei.be te kijken.
Bij Biogroei.be
Daar verkopen ze natuurlijke hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld aaltjes tegen emelten. Zo laat je de natuur het voor je oplossen en het enige wat jij hoeft te doen is die een handje helpen door de aaltjes in je tuin te plaatsen waar je de emelten gezien hebt. Natuurvriendelijk en effectief, zo zien we het graag in de tuin.